Roning

Roning er en sport for alle der godt kan lide at være aktive i naturen. Hos Skelskør Roklub er der både mulighed for at du tager dine roture alene eller sammen med de andre medlemmer fra roklubben. Se under den enkelte rotype hvornår der er fælles sejlads. 

     

Roning og padling ved Skælskør fjord og nor

Turen gennem Skælskør fjord fra klubben og ud til udsejlingen til Agersø Sund er ca. 4,5 km, og der er ca. 5,5 km til Kobæk Strand. 

Der er et rigt fugleliv ved fjorden, hvilket sammen med den flotte natur gør turen flot. Turen kan desuden ros og padles i næsten al slags vejr.

Turen Noret rundt er ca. 7 km, hvis man ror langs bredden rundt. Turen gennem havnen og kanalen er for de erfarne roere, for der kan både være meget strøm, bølger og hvirvler. Det er derfor ikke altid muligt at ro ind i Noret. 

 
     

 

Det bliver aldrig kedeligt at ro

Der er ikke en dag som er ens, og naturen giver hver dag nye smukke omgivelser. Derfor er det aldrig kedeligt at ro i Skælskør fjord eller nor.

Har du god tid anbefaler klubben, at du også udforsker omegnen fra vandet. Det gør vi gerne i fælleskab, når klubben arrangerer ture til omkringliggende havne og byer.

Som medlem i Skelskør Roklub har du også mulighed for at besøge andre roklubber som gæst. Det betyder at du har fleksibiliteten til at prøve at ro i nye omgivelser i Danmark. 

Spørg medlemmerne i bestyrelsen hvordan processen er, når man skal være gæst hos en anden roklub. 

     

Roning i Skælskør omegn

     

Roning ved Agersø

Agersø er også en af klubbens yndede mål, som er en kort tur på kun 22 km. retur til havnen.

Vil du have en lidt længere tur, kan du tage den rundt om Agersø. Den er på ca. 36 km, hvor der også er overnatningsmuligheder på stranden nord for havnen, efter aftale med havnefogeden.

Du kan læse mere ved at besøge Agersø hjemmeside her.

 

     
 

Ro en tur til Stigsnæs

Ønsker du at komme lidt mere syd på uden at skulle krydse storebælt er turen til Stigsnæs ideel.

Her ror du fra roklubben langs kysten hele vejen til Stignæs. Her er der gode faciliteter som shelter med bord/bænke og bålplads. 

Derudover kan du få lidt historie med på turen ved at opleve Stigsnæs Kystbatterier. Læs mere om det her

     

Roning omkring Omø

En rotur til den fjerneste ø Omø, kan fra Skælskør roes på en dag og er på ca. 36 km retur til havnen.

Du kan også ro øen rundt, hvor man kan se Omøs rige fugleliv, samt Omø fyr, som blev bygget i 1892/93 og er 23 m. højt. Turen er på 50 km. som er passende dagstur. Der er overnatningsmuligheder på havnen. Læs mere her på hjemmeside for Omø.

 
     
 

Ro til Korsør

Besøg nabobyen med en dagstur til Korsør Roklub. Turen er på 36 km tur retur til Skælskør. Med et par ekstra kilometer, kan Storebæltsbroen også nås - en rigtig god dagstur.  

Turen er langs kysten, hvor du oplever, hvordan landskabet ændrer sig og ser livet langs kysten. 

Læs mere på hjemmeside for Korsør Roklub her.

     

Ro til Næstved og Bisserup

En tur til Næstved er ca. 50 km og kan ros på en dag. Et stop ved Kristiansholm Plantage vil være et rigtig godt valg. Her er der også overnatningsmuligheder.

Skelskør roklub har tidligere benyttet Næstved roklubs sommerhus, som ligger ved Svinø, hvor der er god plads til telte.

Læs mere på hjemmeside for Bisserup her.