Om Skelskør Roklub

Motion og fællesskab

Hos Skelskør Roklub er der fokus på at få motion, naturoplevelser og et godt socialt fællesskab. Vi er derfor ikke en kaproningsklub.

Klubben har i dag omkring 130 medlemmer, fordelt i forskellige aldre.

Klubhuset ligger ud til Skælskør Fjord og vi er så heldige at vi næsten altid kan komme på vandet.
Vi ror i Inderfjorden, Yderfjorden og langs med Storebæltskysten til Kobæk, Egerup og Stigsnæs. Ind i mellem ror vi i Skælskør Nor.

Rosæsonen starter slut marts/primo april, og slutter primo november.

Om vinteren er der mulighed for at svømme i Korsør svømmehal. Derudover har klubben et kondirum med tre romaskiner og to kajakmaskiner, som du som medlem frit kan benytte året rundt.

Historien bag Skelskør Roklub

Skelskør Roklub blev oprettet i 1917 af en lille flok mænd – den gang var der ikke adgang for kvinder. Først i 1951 kunne kvinder blive medlemmer.

De første mange år havde klubben kun inriggere og nogle scullere, men i 1994 kom de første kajakker. Siden har baglæns-roere og forlæns-roere i kajak udfoldet sig sammen i harmoni, venskab, gensidig respekt og flexibilitet, da flere medlemmer ror både inrigger og kajak. I 2020 fik vi SUP boards, så vi nu har inriggere, scullere, havkajakker, turkajakker og SUP boards.

I 2020 renoverede vi vores klubhus, med nye toiletter, bruserum, køkken mv. Der var flere håndværkere involveret, men derudover brugte en lille flok frivillige klubmedlemmer op mod 3000 timer for at sætte alt i stand, så vi nu har gode faciliteter.